Ce inseamna si care este scopul jucariilor STEM?


STEM este un acronim pentru Science, Technology, Engineering, Maths. Jucariile STEM sunt diferite fata de alte jucarii, deoarece au fost concepute cu scop educational nu doar pentru distractie. Rolul acestor jucarii STEM este de a stimula copiii si de a starni interesul acestora pentru stiinta, tehnologie si matematica, de la o varsta frageda.

Despre Jucarii STEM

Jucariile STEM pot fi folosite ca materiale educationale multifunctionale, pe care copiii le pot utiliza pentru a acumula noi cunostinte, pentru a-si imbunatati abilitatile de invatare si pentru a se distra in acelasi timp. Nu de mult timp, acestea au devenit foarte populare in Marea Britanie si SUA (mai ales in Silicon Valley) datorita beneficiilor educationale extraordinare pe care le aduc copiilor.

In Romania insa, jucariile STEM sunt relativ noi, insa puteti achizitiona astfel de produse de pe www.technokid.ro.

 

Care sunt beneficiile copilului tau?

 Beneficii Jucarii STEM

Dezvolta gandirea divergenta

Nu este nimic mai placut decat a vedea un copil cu o gandire si o abordare divergenta a diferitelor situatii din viata. Au disparut zilele cand copiii s-au bazat pe parinti sa gandeasca in numele lor si sa-i instruiasca ce sa faca. In prezent, copiii au devenit maestri si creatori ai destinelor lor. Sunt copii care sunt la varsta de 8 ani si au facut lucruri incredibile in comparatie cu majoritatea oamenilor, de doua ori mai mari decat ei.

Imbunatateste creativitatea

Joaca cu Jucariile STEM de la o varsta frageda le dezvolta copiilor creativitatea si abilitatile de rezolvare a problemelor. In vremurile actuale, copiii au venit cu idei creative si inovatii fascinante, care au eclipsat alte inovatii similare ale adultilor. Un bun exemplu este baiatul de 14 ani din Texas, care a proiectat un fel de ceas atat de complex, incat profesorii sai au crezut ca este o bomba. Nivelul inalt de creativitate si inovatie de care a dat dovada s-a conturat prin folosirea jucariilor educative de la o varsta frageda.

Dezvolta capacitatile de coordonare ochi - maini

Nnu multi oameni pot sa-si coordoneze perfect miscarea mainilor cu cea a ochilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea oamenilor devin experimentali doar la varste avansate, cand este aproape imposibil sa invete o noua abilitate. Cu toate acestea, pentru copiii care sunt expusi la jucariile STEM inca de mici, devine usor pentru ei sa dezvolte si sa perfectioneze capacitatile de coordonare a mainilor. Aceste aptitudini sunt foarte importante in studiile tehnice de invatare, cum ar fi stiinta si ingineria.

Promoveaza abilitatile spatiale

Mai multe studii de cercetare au aratat ca exista o legatura puternica intre jocul de constructie si competentele spatiale. Copiii care se joaca cu Jucariile STEM arata un interes profund in constructii si adesea construiesc structuri sofisticate care implica folosirea abilitatilor spatiale si a inteligentei fine. Studiile recente facute in randul tinerilor au aratat ca jucariile educative i-au facut pe copiii care s-au jucat cu acestea sa-i intreaca pe colegii lor in rotatia mentala si in vizualizarea spatiala.Care sunt unele dintre cele mai bune Jucării STEM?

 

Kit educativ electronica Dbolo 1366 proiecte

Kiturile educative Dbolo permit copiilor si adolescentilor sa realizeze cu usurinta circuite electrice si sa observe si inteleaga fenomenele electrice. Mai multe detalii aici.

kit-educativ-electronica-dbolo

Set de constructie Magnetic crystal 84 piese MalPlay

Setul de constructie Magnetic crystal 84 piese MalPlay permite copiilor sa se joace, sa invete despre magneti si forme geometrice si sa isi perfectioneze abilitatile in acelasi timp. Mai multe detalii aici.

set-de-constructie-magnetic-crystal-84-piese

Kit Robot solar 13 in 1 de asamblat MalPlay

Kitul de robot solar 13 in 1 permite copiilor sa se joace, sa invete despre celulele solare si despre energia verde si sa isi perfectioneze abilitatile in acelasi timp. Mai multe detalii aici.

kit-robot-solar-13-in-1-de-asamblat

Kit educativ electronica Dbolo 15 proiecte

Kiturile educative Dbolo permit copiilor si adolescentilor sa realizeze cu usurinta circuite electrice si sa observe si inteleaga fenomenele electrice. Sistemul de asamblare cu capse (snap-circuit) permite conectarea pieselor fara a fi nevoie de conductori suplimentari greu de conectat sau de sudura. Mai multe detalii aici.

kit-educativ-electronica-dbolo

Pentru mai multe detalii, vizitati www.technokid.ro